Hyppää sisältöön
Hemsö Suomi / Ajankohtaista / Tiedotteet / Hemsö ostaa kolme sote-kiinteistöä Tampereelta
tiedotteet

Hemsö ostaa kolme sote-kiinteistöä Tampereelta

Tampereen kaupunki myy kaksi perhetukikeskusta ja yhden toimintakeskuksen Hemsölle. Toiminta kiinteistöissä jatkuu 15–20 vuoden vuokrasopimuksilla. Kaupan yhteishinta on 8,5 miljoonaa euroa.

Yhteiskuntakiinteistöihin sijoittava Hemsö ostaa kolme sosiaali- ja terveydenhuollon kiinteistöä Tampereen kaupungilta. Kiinteistöt ovat Kuusikon perhetukikeskus Kaupissa, Päiväperhon perhetukikeskus Rauhaniemessä ja Kämmenniemen toimintakeskus Pohjois-Tampereella.

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti kiinteistöjen myynnistä kokouksessaan 24. lokakuuta. Kauppa toteutui 15. joulukuuta, ja sen hinta on kokonaisuudessaan 8,5 miljoonaa euroa.

Tampereen kaupunki ja Hemsö ovat tehneet kiinteistöistä 15–20 vuoden vuokrasopimukset. Sopimukset siirtyvät vuoden alussa Pirkanmaan hyvinvointialueelle, joka vastaa jatkossa alueen sosiaali- ja terveyspalveluista. Vuokrattava pinta-ala on yhteensä noin 4 000 neliömetriä.

Hemsön maajohtaja Jarkko Leinonen kertoo, että yhtiö haluaa vahvistaa läsnäoloaan Tampereella selvästi.

”Tampere on meille vetovoimainen kaupunki. Nyt hankkimamme kiinteistöt ovat maltillisen kokoisia, mutta tärkeitä osia palveluverkossa. Haluamme myös olla heti vuodenvaihteessa laajentamassa yhteistyötä Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa. Omistamme alueelta jo kaksi paloasemaa, Ylöjärvellä ja Kangasalla”, Leinonen kertoo.

”Kiitämme Tampereen kaupunkia johdonmukaisesta kauppaprosessista. Mielellämme syvennämme yhteistyötä kaupungin kanssa myös niissä palveluissa, joista kaupunki jatkossa vastaa.”

Tampereen kiinteistöjohtaja Virpi Ekholmin mukaan kaupunki keskittyy jatkossa tilojen omistamiseen ja vuokraamiseen niille palveluille, jotka ovat sen järjestämisvastuulla. Tällaisia palveluja ovat muun muassa varhaiskasvatus, perusopetus sekä kulttuurin ja vapaa-ajan palvelut.

”Myymällä sosiaali- ja terveyspalvelujen käytössä olevia kiinteistöjä rahoitamme niitä investointeja, joita tarvitsemme järjestämisvastuullemme jääviin palveluihin”, Ekholm sanoo.

Kaupungilla on kokemusta Hemsöstä sekä vuokranantajana että nyt kauppakumppanina.

”Hemsöstä on välittynyt ammattimainen ote sekä kaupanteossa että Pirkanmaan hyvinvointialueen tulevana vuokranantajana. Hyvä vuokranantaja on tärkeä myös meille kaupunkina, sillä hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalveluja jatkossa juuri meidän asukkaillemme.”

Kuusikon perhetukikeskus on yksi neljästä Tampereen alueella toimivasta perhetukikeskuksesta. Se tarjoaa avohuoltoa ja lyhytkestoista osastohoitoa 12–17-vuotiaille nuorille. Päiväperhon perhetukikeskus tarjoaa erityistä tukea ja hoitoa päihdeongelmiin liittyvissä ongelmatapauksissa vastasyntyneiden ja syntyvien lasten perheissä. Kämmenniemen toimintakeskuksessa toimii Kämmenniemen terveysasema, joka on olennainen osa Pohjois-Tampereen palveluja.

Hemsö omistaa Suomessa noin 75 000 neliötä sosiaali- ja terveydenhuollon kiinteistöjä, joihin kuuluvat muun muassa keväällä 2022 valmistunut Espoon perhekeskus, Kouvolan psykiatrinen sairaala sekä Turussa kaupunginsairaalan alue ja Runosmäen terveyskeskus.

Lisätietoja saatte ottamalla yhteyttä

Jarkko Leinonen

Maajohtaja, Suomi / Country Manager Finland

+358 40 015 0841 Lähetä sähköpostia

Virpi Ekholm

Kiinteistöjohtaja, Tampereen kaupunki

+358 400 205 044 Lähetä sähköpostia