Hyppää sisältöön
Hemsö Suomi / Hemsö yhtiönä
Three happy girls laughing.

Hemsö yhtiönä

Olemme erikoistuneet yhteiskuntakiinteistöihin ja toimimme kiinteistökumppanina julkisille sekä yksityisille toimijoille.

Vahvistamme yhteiskunnan kivijalkaa

Hemsö omistaa, ylläpitää ja kehittää julkisten palvelujen kiinteistöjä kestävällä tavalla. Visiomme on vahvistaa yhteiskunnan kivijalkaa, ja toimintamme ytimessä ovat kiinteistöjämme käyttävät ihmiset. Olemme rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa vastaamalla sosiaalisen infrastruktuurin kasvavaan tarpeeseen. Samalla luomme kestävää kasvua omistajillemme.

Olemme asiantuntijoita julkisten palveluiden kiinteistöissä

Hemsön kiinteistösalkku jakautuu tällä hetkellä Ruotsin, Suomen ja Saksan markkinoille, joista Ruotsin osuus on suurin. Vuokralaisinamme ovat pääasiassa valtio, kunnat ja alueet, mutta myös yksityiset yritykset, joilla on verorahoitteista toimintaa.

Julkisen sektorin kiinteistöjä käytetään pääasiassa verorahoitteiseen toimintaan, ja ne on erityisesti mukautettu julkisia palveluja varten. Kansainvälisesti tästä käytetään yleensä nimitystä sosiaalinen infrastruktuuri.

Vakaus ja turvallisuus

Omistajiemme ansiosta pystymme kasvamaan ja vastaamaan asiakkaidemme muuttuviin tarpeisiin taloustilanteesta riippumatta. Alhainen operatiivinen riski ja taloudellinen vakaus merkitsevät turvallisuutta vuokralaisillemme.

Hemsön tehtävänä on kehittää, omistaa ja hallinnoida julkisia kiinteistöjä keskittyen luomaan nykyaikaisia ja toimivia tiloja, jotka vastaavat yhteiskunnan tarpeita. Taloudellinen vahvuutemme ja pitkäjänteinen lähestymistapamme muodostavat tälle perustan. Haluamme edistää kestävää yhteiskunnallista kehitystä tarjoamalla vuokralaisillemme turvallisia, tehokkaita ja kestäviä kiinteistöjä.

Kiinteistösalkku

Hemsö hallinnoi julkisista kiinteistöistä koostuvaa kiinteistösalkkua, jolle on ominaista korkea laatu, pitkät vuokrasopimukset ja vakaat vuokralaiset. Avainluvut 31. maaliskuuta 2024.

kiinteistöjä
487 kpl
kiinteistöjen arvo
84.2 miljardia SEK
hoivakiinteistöjä
241 kpl
oppilaitoksia
154 kpl
terveydenhuollon kiinteistöjä
63 kpl
oikeushallinnon ja pelastustoimen kiinteistöjä
29 kpl
Lue lisää kiinteistöluokistamme
  • Liiketoimintamallimme

    Hemsön strategiana on omistaa julkisen sektorin kiinteistöjä, joilla on pitkät vuokrasopimukset ja joiden vuokralaiset ovat pääosin julkiselta sektorilta. Liiketoimintamallin pitäisi tuottaa vakaata pitkän aikavälin tuottoa.

    Lue lisää
  • Palveluntarjoajille

    Hemsön hankintoja leimaa korkea eettisyys, ihmisoikeuksien kunnioittaminen, ammattimaisuus, objektiivisuus ja tasa-arvoinen kohtelu. Reilun kilpailun edistäminen ja kaikenlaisen korruption torjunta on kaikkien suhteidemme perusta tavarantoimittajiin.

    Lue lisää

Tehtävämme ja omistusrakenteemme

Meillä on pitkä kokemus hoiva-, oppilaitos-, terveydenhuolto- ja oikeuslaitoskiinteistöjen kestävästä omistamisesta, ylläpidosta ja kehittämisestä.

Olemme pitkäaikainen kumppani, ja toiminnallemme ovat tunnusomaisia pitkät asiakassuhteet ja vakaat asiakkaat.

Toimintamme itsenäisenä yrityksenä käynnistyi vuonna 2009. Vuonna 2011 laajensimme toimintaamme Saksaan, ja vuonna 2013 teimme ensimmäisen sijoituksen Suomeen. Olemme sekä Suomessa että Ruotsissa johtava yksityinen yhteiskuntakiinteistöjen omistaja.

Ruotsin valtion eläkerahasto AP3 omistaa yhtiöstämme 85 prosenttia ja kiinteistösijoitusyhtiö AB Sagax 15 prosenttia.