Hyppää sisältöön

Historiamme

Hemsön toiminta itsenäisenä yrityksenä käynnistyi vuonna 2009. Suomen toiminnot perustettiin vuonna 2013.

Olemme alusta asti keskittyneet julkista sektoria palvelevien kiinteistöjen omistamiseen. Kuluneen yli kymmenen vuoden aikana olemme koonneet huomattavan yhteiskuntakiinteistöjen salkun.

Vuonna 2011 laajensimme toimintaamme Saksaan ostamalla sieltä 17 terveydenhuollon kiinteistöä. Vuonna 2013 teimme ensimmäisen sijoituksen Suomeen ostamalla Turun ammattikorkeakoulun kampuksen Kupittaalla.

Suomen virstanpylväät

2022

Hemsö nousi kiinteistösijoittajien vastuullisimpaan viidennekseen globaalisti: saavutimme arviointihistoriamme korkeimmat pisteet ja parhaan viiden tähden luokituksen GRESB-arvioinnissa, joka mittaa kiinteistösijoitusyhtiöiden ja -rahastojen vastuullisuutta koko kiinteistösalkun tasolla.

Käynnistimme Hoivamme-yhtiön kanssa yhteistyön, joka tähtää noin 50 miljoonan euron arvoiseen hoivakotisalkkuun. Etelä-Karjalan uusi keskuspaloasema valmistui Lappeenrantaan. Teknisesti haastavassa hankkeessa panostettiin luonnon monimuotoisuuteen ja puurakentamiseen.

Ostimme Kymenlaakson psykiatrisen sairaalan Kymsote-Kiinteistöiltä ja solmimme tiloista 20-vuotisen vuokrasopimuksen. Ostimme OP Turun Seudun Kiinteistöjen ja Eschnerska Frilasarettet -säätiön omistamat Turun Teknologiakiinteistöjen osakkeet. Olemme nyt Turun Teknologiakiinteistöjen suurin omistaja 52,1 prosentin omistusosuudellamme.

2021

Hemsö hankki Lahdesta Paavolan kampuksen 80 miljoonalla eurolla helmikuussa 2021. Vaiheittain toteutettavaa kampusta käyttää noin 3 000 lasta ja nuorta sen valmistuttua vuonna 2023.

Kasvatimme oppilaitosten osuutta kiinteistösalkussamme myös hankkimalla yliopistokiinteistöt Helsingistä ja Lappeenrannasta. Lisäksi voitimme Lappeenrannan kaupungin hankintakilpailun Etelä-Karjalan uudesta pääpaloasemasta.

2020

Hemsö vahvisti asemaansa etenkin oppilaitoskiinteistöjen omistajana. Hankimme Helsingistä Arkadiankatu 28:n kiinteistön. Lisäksi solmimme Helsingin kaupungin kanssa 15 vuoden vuokrasopimuksen omistamamme Arkadiankatu 24:n kiinteistön vuokraamisesta Helsingin koulujen käyttöön.

Hankimme myös ensimmäisen lukiokiinteistömme Jyväskylästä sekä solmimme Joensuun kaupungin kanssa vuokrasopimuksen uudesta konservatoriosta, jonka rakennutamme.

2019

Heti alkuvuodesta 2019 Hemsö allekirjoitti Turun hoiva- ja sairaalakiinteistöjen kaupan, jonka arvo oli noin 130 miljoonaa euroa. Samaan aikaan sijoitimme myös Turun Teknologiakiinteistöihin. Osakeannin jälkeen Turun kaupunki ja Hemsö ovat Turun Teknologiakiinteistöjen suurimmat omistajat.

Teimme vuoden 2019 lopussa myös ensimmäisen vuokrasopimuksemme paloasemien omistajana, kun voitimme Oulun kaupungin hankintakilpailun kahdesta uudesta paloasemasta. Oulun paloasemien kokonaisinvestoinnin arvo on noin 25 miljoonaa euroa.

2018

Hemsö jatkoi korkeakouluostojaan ja hankki kolme Helsingissä sijaitsevaa Taideyliopiston käytössä olevaa kiinteistöä 80 miljoonalla eurolla. Vuonna 2018 jalkauduimme vahvasti Turkuun: ostimme Turun seudulta kaksi hoivakotia ja valmistelimme kauppaa Turun hoiva- ja sairaalakiinteistöistä.

Ostimme toisen oikeuslaitoksen kiinteistön, kun Helsingin oikeustalo Salmisaaressa siirtyi omistukseemme.

2017

Vuonna 2017 Hemsö keskittyi hoivakiinteistöjen lisäksi korkeakouluihin. Ostimme rakenteilla olevan Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin kampuksen sekä Aalto-yliopiston ja Hankenin käyttämän oppilaitoskiinteistön Helsingin keskustasta.

2013–2016

Hemsö hankki ensimmäisen kohteensa Suomen markkinoilla joulukuussa 2013, kun se osti Turun ammattikorkeakoulun kampuksen Kupittaalla. Seuraavina vuosina jatkoimme kasvuamme Suomessa hankkimalla muun muassa terveydenhuollon kiinteistöjä, hoivakiinteistöjä, oppilaitoksia ja oikeuslaitoksen kiinteistöjä.

Marraskuussa 2016 hankimme yliopistokiinteistö Academillin Vaasassa. Samana vuonna ostimme myös oikeustalon Hämeenlinnasta sekä hankimme rakennettavan hoivapalvelukeskuksen Espoosta.

Palvelumme

Hyvin toimivassa yhteiskunnassa on kehittyviä kouluympäristöjä, turvallisia tiloja oikeuslaitokselle sekä turvallisia hoivakoteja ja hoitopaikkoja.

  • Yhteiskuntakiinteistöt

    Harjoitus tekee mestarin ja asiantuntemus kertyy tekemällä. Hemsön ydinliiketoimintaa on julkisten kiinteistöjen kehittäminen ja hallinnointi.

    Yhteiskuntakiinteistöt
  • Hankkeen kehittäminen

    Hemsö kehittää jatkuvasti julkisia kiinteistöjä. Tämä antaa meille laajan tietämyksen ja kokemuksen nykyaikaisten, kestävien ja toiminnallisesti mukautettujen tilojen kehittämisestä.

    Hankkeen kehittäminen
Lue lisää palveluistamme