Hyppää sisältöön
Hemsö Suomi / Palvelumme / Yhteiskuntakiinteistöt

Yhteiskuntakiinteistöt

Yhteiskuntakiinteistöillä tarkoitetaan kiinteistöjä, joita käytetään keskeisten yhteiskunnallisten palvelujen, kuten ikäihmisten ja erityisryhmien asumispalvelujen, koulutuksen, terveydenhuollon, oikeuslaitoksen ja pelastuslaitosten palvelujen tuottamiseen. Vuokralaisena voi olla julkisia tai yksityisiä palveluntarjoajia.

Strateginen kumppani

Laajaa kokemusta julkisesta omaisuudesta

Harjoitus tekee mestarin ja asiantuntemus kertyy tekemällä. Hemsön ydinliiketoimintaa on julkisten kiinteistöjen kehittäminen ja hallinta. Vuosien varrella meille on kertynyt laajasti kokemusta kestävistä yhteiskunnan palvelukiinteistöistä sekä rakennuksissa harjoitettavan toiminnan erityisvaatimuksista.

Olemme tehneet yhteiskuntakiinteistöjen kehittämistä jo viidentoista vuoden ajan, joten meillä on työstä vankkaa erikoisosaamista.

Kiinteistöluokat

Hemsön kiinteistöt on jaettu luokkiin sen toiminnan perusteella, jota vuokralaisemme harjoittavat tiloissa.

 • Hoivakiinteistöt

  Hemsön suurin kiinteistöryhmä ovat hoivakiinteistöt, joihin lukeutuvat ikäihmisten ja muiden erityisryhmien asumispalvelukohteet eli erilaiset hoito-, hoiva- ja palvelukodit.

 • Oppilaitokset

  Oppilaitoskiinteistöt ovat toiseksi suurin kiinteistöluokkamme. Lähes kolmannes kiinteistöjemme markkina-arvosta koostuu erilaisista oppilaitoskiinteistöistä.

  Suomessa Hemsöllä on tässä kiinteistöluokassa vuokralaisena tällä hetkellä vain julkisen sektorin toimijoita.

 • Terveydenhuollon kiinteistöt

  Terveydenhuollon kiinteistöjä ovat esimerkiksi sairaalat ja lääkäriasemat. Suomessa Hemsön merkittävin terveydenhuollon kiinteistökokonaisuus sijaitsee Turussa.

 • Oikeushallinnon ja pelastustoimen kiinteistöt

  Oikeushallinnon ja pelastustoimen kiinteistöihin kuuluvat kohteet, joissa toimivat esimerkiksi tuomioistuimet, syyttäjälaitos ja poliisi- ja pelastuslaitokset. Suomessa Hemsön suurin oikeushallinnon kiinteistö on Salmisaaren oikeustalo Helsingissä, minkä lisäksi omistamme useita pelastusasemia.