Hyppää sisältöön
Hemsö Suomi / Ajankohtaista / Tiedotteet / Hemsö ostaa sairaalakiinteistön Kouvolasta
tiedotteet

Hemsö ostaa sairaalakiinteistön Kouvolasta

Hemsö ostaa Kymenlaakson psykiatrisen sairaalan Kymsote-Kiinteistöiltä. Kiinteistö säilyy Kymsoten käytössä 20 vuoden pääomavuokrasopimuksella. Kaupan arvo on 13,7 miljoonaa euroa.

Yhteiskuntakiinteistöihin sijoittava kiinteistöomistaja Hemsö ostaa Kymenlaakson psykiatrisen sairaalan Kymsote-Kiinteistöiltä. Kauppa kattaa sairaalarakennuksen ja tontin, ja sen arvo on 13,7 miljoonaa euroa. 

Kouvolan Kuusankoskella sijaitsevan sairaalan pinta-ala on 8 800 neliömetriä. Vuonna 2006 valmistuneessa sairaalassa toimii viisi aikuispsykiatrista osastoa, nuorisopsykiatrian osasto, lastenpsykiatrian osasto ja Kouvolan lastenpsykiatrian poliklinikka sekä toiminnallisen kuntoutuksen yksikkö. 

Hemsö ja Kymsote-Kiinteistöt tekevät tiloista 20-vuotisen pääomavuokrasopimuksen. 

Myynnin taustalla on Kymenlaakson sotekuntayhtymä Kymsoten hallituksen toimeksianto selvittää myytäviä sairaala- ja muita kiinteistöjä. Helmikuussa hallitus päätti antaa Kymsote-Kiinteistöille luvan myydä Kymenlaakson psykiatrinen sairaala. 

”Psykiatrinen sairaala on olennainen osa Kymenlaakson sairaalaverkkoa. Kouvolan alue on kiinnostanut meitä jo pidempään, tärkeänä maakunnallisena keskuksena. Omistamme psykiatrisen sairaanhoidon kiinteistöjä esimerkiksi Turussa, jossa vuokralaisena on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri. Yhteistyö on ollut sujuvaa”, sanoo Hemsön maajohtaja Jarkko Leinonen. 

Kouvolan kaupunginvaltuusto päätti syyskuussa, että kaupunki myy useita kiinteistöjään Hemsölle. Kaupan eteneminen on vielä auki. 

”Sijoitamme pitkällä aikajänteellä, kymmeniksi vuosiksi eteenpäin. Pitkät vuokrasopimukset ja aktiivinen vuoropuhelu vuokralaisten kanssa ovat meidän toimintamme kulmakiviä”, Leinonen sanoo. 

Hemsö omistaa Suomessa noin 185 000 neliötä sairaala- ja hoivakiinteistöjä, joihin kuuluu sairaalakohteita muun muassa Turussa ja Oulussa. 

Kymsote-Kiinteistöt Oy on Kymsoten konserniin kuuluva yhtiö, joka aloitti toimintansa vuoden 2021 alussa. Kymsote-Kiinteistöjen pääasiallinen tehtävä on omistaa, hallita, rakennuttaa, isännöidä, huoltaa ja ylläpitää Kymsoten kiinteistöjä. 

Lisätietoja saatte ottamalla yhteyttä

Jarkko Leinonen

Maajohtaja, Suomi / Country Manager Finland

+358 40 015 0841 Lähetä sähköpostia

Jyrki Gerlander

Toimitusjohtaja, Kymsote-Kiinteistöt

+358 20 633 4733