Hyppää sisältöön
Hemsö Suomi / Ajankohtaista / Tiedotteet / Hemsö valmistelee kiinteistökauppaa Turun kaupungin kanssa
tiedotteet

Hemsö valmistelee kiinteistökauppaa Turun kaupungin kanssa

Yhteiskuntakiinteistöihin erikoistunut Hemsö ja Turun kaupunki valmistelevat kiinteistökauppaa, johon sisältyisi hoiva- ja sairaalakiinteistöjä Turun keskustan tuntumasta. Kiinteistöjen yhteenlaskettu pinta-ala on noin 80 000 neliömetriä. Kauppahinta olisi noin 130 miljoonaa euroa.

Kiinteistökokonaisuus koostuu kolmesta osasta: Turun kaupunginsairaalan alueesta, jossa on 11 rakennusta sekä viidestä hoivakodista ja kahdesta terveysasemasta.

Turun kaupunki jäisi kohteisiin vuokralaiseksi keskimäärin 11-vuotisilla sopimuksilla. Jos suunniteltu sote-uudistus toteutuu Suomessa, vuokrasopimukset siirtyvät perustettavalle maakuntaorganisaatiolle.

Kaikki kiinteistökaupan kohteet sijaitsevat Turun keskustan tuntumassa. Kiinteistöjen sijainti tukee niiden kehittämistä nykyisisissä käyttötarkoituksissaan.

”Turku on erittäin kiinnostava positiivisesti kehittyvä sijoitusmarkkina, ja yhteistyö kaupungin kanssa on meille erityisen arvokasta. Suunnitelmissamme on kasvattaa sijoituskohteiden määrää Turun alueella”, toteaa Hemsön strategia- ja liiketoimintajohtaja Gustav Björkman.

”On ilahduttavaa vahvistaa yhteistyötä Turun kaupungin kanssa. Läsnäolomme lisääminen kasvavalla ja vahvistuvalla Turun seudulla on meille erittäin positiivista. Strateginen yhteistyö Turun kaupungin kanssa lisää mahdollisuuttamme investoida jatkossakin kaupungin kehittymiseen”, sanoo Hemsön Suomen maajohtaja Jarkko Leinonen.

Kauppa on ehdollinen kaupunginhallituksen ja -valtuuston päätöksille. Turun kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan maanantaina 26. marraskuuta.

”Pitkät vuokrasopimukset ja vakaat asiakkaat ovat Hemsön toiminnalle tunnusomaisia piirteitä. Olemme erittäin tyytyväisiä, että yritys on kiinnostunut Turun kiinteistökannasta ja on valmis sijoittamaan siihen pitkäjänteisesti ja kehittämään samalla turkulaisia sairaala- ja hoivakiinteistöjä”, sanoo Turun apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Hemsö:
Hemsö on Ruotsin johtava yksityinen yhteiskuntakiinteistöjen omistaja. Hemsön toimintaan kuuluu hoiva-, oppilaitos-, terveydenhuolto- ja oikeuslaitoskiinteistöjen kestävä omistaminen, ylläpitäminen ja kehittäminen. Hemsö toimii Ruotsissa, Suomessa ja Saksassa. Hemsölle ovat tunnusomaisia pitkät vuokrasopimukset ja vakaat asiakkaat. Hemsön kiinteistökannan kokonaisarvo on noin 4 miljardia euroa. Hemsön enemmistöomistaja on Ruotsin valtion eläkerahasto AP3. Standard & Poor’s on myöntänyt Hemsölle maaliskuussa 2015 luottoluokituksen A-. Lue lisää: http://www.hemso.fi/

Lisätietoja saatte ottamalla yhteyttä

Jarkko Leinonen

Maajohtaja, Suomi / Country Manager Finland

+358 40 015 0841 Lähetä sähköpostia

Jarkko Virtanen

Turun apulaiskaupunginjohtaja

+358 50 5590 222