Hyppää sisältöön
Hemsö Suomi / Ajankohtaista / Tiedotteet / Hemsölle lisää yliopistokiinteistöjä Helsingin keskustasta – yliopisto jatkaa Siltavuorenpenkereellä vuokralaisena
tiedotteet

Hemsölle lisää yliopistokiinteistöjä Helsingin keskustasta – yliopisto jatkaa Siltavuorenpenkereellä vuokralaisena

Hemsö ostaa Helsingin yliopiston käyttämän kiinteistön Siltavuorenpenkereeltä. Yliopisto jatkaa tiloissa vuokralaisena vuoteen 2024 asti. Kaupan arvo on noin 16 miljoonaa euroa. Hemsö aikoo pitää kiinteistön oppilaitoskäytössä myös tulevaisuudessa.

Yhteiskuntakiinteistöihin erikoistunut Hemsö ostaa Siltavuorenpenger 10:n kiinteistön Helsingin Kruununhaan perinteikkäältä yliopistoalueelta. Helsingin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta jää tiloihin vuokralle vuoteen 2024 asti.

Kaupan arvo on noin 16 miljoonaa euroa. Kiinteistön myy Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy.

”Kiinteistöstä tulee meille kiinnostava kehityskohde. Siltavuorenpenger 10:n kaltainen kiinteistö vaatii kärsivällistä ja pitkäjänteistä kehitysotetta, ja voi olla, että sinne tulee väliaikaista käyttöä yliopiston muutettua pois. Meillä on kuitenkin selvä visio siitä, että haluamme pitää kiinteistön oppilaitoskäytössä. Helsingin keskustan vetovoima asuinpaikkana ei ole katoamassa – päinvastoin –, ja keskustassa tarvitaan koulutiloja myös tulevaisuudessa”, sanoo Hemsön Suomen-maajohtaja Jarkko Leinonen.

Kruununhaassa sijaitsevan kiinteistön huoneistoala on noin 6 900 neliömetriä. Vuonna 1961 valmistunut rakennus on alun perin suunniteltu Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan käyttöön. Lääketieteen toiminnot siirtyivät Meilahteen vuonna 2001, jonka jälkeen rakennus peruskorjattiin kattavasti nykyisen käyttäjän, kasvatustieteellisen tiedekunnan, toimintaan sopivaksi. Rakennuksen on suunnitellut Einari Teräsvirta.

”Kiinteistön myynti tuli ajankohtaiseksi, kun kasvatustieteellisen tiedekunnan toiminta päätettiin keskittää Siltavuorenpenger 1–9:n kiinteistöön, psykologian oppiaineelta vapautuviin tiloihin. Tässä yhteydessä Siltavuorenpenkereen tiloja uudistetaan”, kertoo Helsingin Yliopistokiinteistöjen toimitusjohtaja Jaana Ihalainen.

”Helsingin Yliopistokiinteistöt kehittää toimitiloja pääasiassa yliopiston ja sitä tukevan toiminnan tarpeisiin. On hienoa, että kiinteistölle löytyi uusi omistaja, jolla on kokemusta yliopistosta vuokralaisena ja joka kehittää kiinteistöjä pitkäjänteisesti”, Ihalainen jatkaa.

Hemsöllä on Helsingin keskustassa useita oppilaitoskiinteistöjä. Yhtiö omistaa Taideyliopiston käytössä olevat kolme kiinteistöä Töölössä ja Sörnäisissä sekä Helsingin kaupungin peruskoulujen käyttöön tulevan Arkadiankatu 24:n ja Hankenin käytössä olevan Arkadiankatu 28:n.

”Siltavuorenpenkereen kiinteistö on kehityskohteena samantyyppinen kuin vuonna 2017 hankkimamme Arkadiankatu 24:n kiinteistö, josta Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu muutti Otaniemeen suunnitellusti 2019. Tällä hetkellä teemme Arkadiankadulla mittavaa peruskorjausta ja rakennamme modernit tilat Helsingin kaupungin peruskoulujen käyttöön”, Leinonen sanoo.

Hemsö omistaa Suomessa noin 130 000 neliötä oppilaitoskiinteistöjä, joihin kuuluvat myös muun muassa Paavolan kampus Lahdessa, Åbo Akademin kiinteistö Vaasassa, Satakunnan ammattikorkeakoulun kampus Porissa ja lukiokiinteistö Jyväskylässä. Lisäksi Hemsö rakennuttaa paraikaa uutta konservatoriota Joensuuhun.

Fakta: Siltavuorenpenger 10

• Valmistunut 1961, suunnittelija arkkitehti Einari Teräsvirta
• Huoneistoala 6 900 neliömetriä
• Suunniteltu Helsingin yliopiston lääketieteellisen kemian opetus- ja tutkimusrakennukseksi
• Kasvatustieteellisen tiedekunnan käytössä 2000-luvun alusta
• Peruskorjattu 2002

Lisätietoja saatte ottamalla yhteyttä

Jarkko Leinonen

Maajohtaja, Suomi / Country Manager Finland

+358 40 015 0841 Lähetä sähköpostia

Jaana Ihalainen

Toimitusjohtaja, Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy

+358 29 412 2957 Lähetä sähköpostia