Hyppää sisältöön
Hemsö Suomi / Ajankohtaista / Tiedotteet / Hemsöltä Pohjoismaiden ensimmäinen kestävän kehityksen joukkolaina
tiedotteet

Hemsöltä Pohjoismaiden ensimmäinen kestävän kehityksen joukkolaina

- Oikeudellinen

Kiinteistösijoittaja Hemsö on ensimmäisenä pohjoismaisena yrityksenä laskenut liikkeeseen kestävän kehityksen joukkolainan. Markkinat ovat ottaneet tulokkaan hyvin vastaan. Noin 108 miljoonan euron nimellisarvoista joukkolainaa merkittiin vähän yli kahdessa tunnissa noin 216 miljoonan euron arvosta.

Hemsön Sustainability Bond on viisivuotinen, kaksiosainen joukkolaina. Ensimmäinen osa muodostuu 75,6 miljoonan euron lainasta, jolle maksetaan vaihtuvakorkoista, kolmen kuukauden STIBOR-korkoa ja 1,15 prosentin lisäkorkoa. Toinen osa koostuu 32,4 miljoonan euron lainasta, jolle maksetaan 1,375 prosentin kiinteää vuotuista korkoa.

Lainan tuotot käytetään kolmen kestävän kehityksen hankkeen rahoittamiseen:

  • Hemsön vastikään saneeraama koulu- ja hoivakotikiinteistö Grenverket Lundissa ja pian valmistuva Technology for Health -biotiedekiinteistö Huddingessa. Molemmille rakennuksille on myönnetty ruotsalainen ympäristöystävällisen rakentamisen hopeinen Miljöbyggnad-sertifikaatti.
  • Hemsön investointi Grenverketin koulu- ja hoivakotikiinteistön ulkoympäristöön. Ruotsin maatalousyliopiston tutkimukseen perustuvan suunnittelun lähtökohtana on ollut stressin vähentäminen sekä oppilaiden ja muiden kävijöiden oppimiskyvyn parantaminen.
  • Hemsön muutamien nykyisien kiinteistöjen muuntaminen asunnoiksi pakolaisille. Tavoitteena on vastata viranomaisten hätämajoitustilojen kasvavaan kysyntään maahanmuuton voimakkaan kasvun seurauksena.

Sustainability Bond -lainan ehtojen mukaisesti Hemsö on velvollinen raportoimaan vuosittain, miten tuottoja hyödynnetään. Hemsön kestävän kehityksen neuvonantajana on toiminut Handelsbanken. Danske Bank ja Handelsbanken ovat vastanneet yhdessä transaktion toteuttamisesta.

Hemsö Fastighets AB:n on julkistettava nämä tiedot arvopaperimarkkinalain mukaan. Tiedot on annettu julkistettavaksi 30.5.2016 kello 8:00.

Lisätietoja saatte ottamalla yhteyttä

Rutger Källén

Talousjohtaja, varatoimitusjohtaja

+46 8 501 170 35 Lähetä sähköpostia