Hyppää sisältöön
Hemsö Suomi / Ajankohtaista / Tiedotteet / Herttoniemen Kirsikkapuiston uuden päiväkodin rakentaminen alkaa – valmistuu kesällä 2025
tiedotteet

Herttoniemen Kirsikkapuiston uuden päiväkodin rakentaminen alkaa – valmistuu kesällä 2025

Herttoniemen Kirsikkapuiston kupeeseen nousevan kaupungin päiväkodin rakennustyöt alkavat tammikuussa. Uuteen päiväkotiin tulee tilat 224 suomen- ja ruotsinkieliselle lapselle.

Yhteiskuntakiinteistösijoittaja Hemsön rakennuttaman uuden päiväkodin rakennustyöt alkavat tammikuun alkupuoliskolla Helsingin Herttoniemessä. Abraham Wetterin tie 15:een nousevan päiväkodin rakentaminen alkaa maan louhimisella ja kaivutöillä.

”Rakennuksen perustukset ja elementtityöt valmistuvat kesällä, ja harjakorkeuden saavutamme ensi syksynä. Uusi päiväkoti avautuu kesällä 2025”, kertoo rakennuttajapäällikkö Kirsi Viheriäranta Hemsöltä.

Uuteen kaksikerroksiseen päiväkotiin tulee yhteensä noin 2 500 neliömetrin tilat 224 suomen- ja ruotsinkieliselle lapselle. Päiväkoti jakautuu kahdeksaan toiminta-alueeseen. Molemmissa kerroksissa on omat ruokailutilansa.

Uusi rakennus korvaa Daghemmet Killingenin nykyiset, peruskorjauksen tarpeessa olevat tilat. Lisäksi alueelle saadaan kokonaan uusi 161-paikkainen päiväkoti suomenkielisen varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen käyttöön.

Herttoniemessä tarvetta päiväkodille

Hemsö on vuokrannut päiväkodin 25 vuoden sopimuksella Helsingin kaupungille. Käyttäjänä on kasvatuksen ja koulutuksen toimiala. Viheriärannan mukaan uuden päiväkodin valmistuminen edistää Herttoniemen kehittymistä ja vastaa Helsingin kasvaneeseen varhaiskasvatuksen kysyntään.

”Herttoniemen asukasmäärä kasvaa voimakkaasti, kun yritysalueelle rakennetaan asuntoja. Uudelle päiväkodille on erittäin kova tarve”, Viheriäranta sanoo.

Päiväkodin rakentamisesta vastaa NCC, jonka kanssa Hemsö on aiemmin toteuttanut onnistuneesti useita kohteita. Uuden päiväkodin visuaalisen ilmeen on luonut arkkitehtitoimisto AFKS Arkkitehdit. Toimisto on ollut mukana kehittämässä Helsingin kaupungin päiväkotien suunnitteluohjetta yhdessä kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa.

”AFKS on laatinut myös päiväkodin alkuperäisen viitesuunnitelman, ja olemme iloisia, että kokenut kumppani vastaa kohteen arkkitehtisuunnittelusta. Heidän työnsä takaa päiväkodin suunnittelun korkean laadun”, Viheriäranta sanoo.

Paikalla tuotettu energia hyödyksi

Uudisrakennus hyödyntää mahdollisimman paljon paikalla tuotettua energiaa. 95 prosenttia vuotuisesta lämmitysenergiasta saadaan maalämpöpumpuista, ja loppuosa katetaan sähkökattilalla. Sähköenergiasta vähintään 10 prosenttia tuotetaan aurinkosähköllä.

Hemsö ottaa energiatehokkuudessa huomioon myös passiiviset keinot. Tiloja ja ikkunoita on muun muassa sijoitettu niin, että auringon aiheuttama lämpökuorma saadaan minimoitua valoisuudesta tinkimättä. Kohteen viilennyksessä käytetään maakylmää.

Uuden päiväkodin julkisivu on puusta, ja rakennukseen tulee viherkatto. Hemsö tavoittelee rakennukselle Breeam-vastuullisuussertifioinnin Excellent-tasoa.

”Olemme sitoutuneet saavuttamaan nettonollapäästöt koko arvoketjussamme vuoteen 2040 mennessä, ja etsimme jatkuvasti uusia keinoja pienentää kohteidemme päästöjä. Lämpöpumpputeknologiat ovat siitä yksi esimerkki”, Viheriäranta sanoo.

Hemsö omistaa Suomessa noin 150 000 neliötä varhaiskasvatuksen ja koulutuksen kiinteistöjä. Kiinteistöihin kuuluvat muun muassa Helsingin kaupungin peruskoulujen ja päiväkotien väistötilana toimiva Arkadiankatu 24:n kiinteistö sekä lähes 3 000 käyttäjän Paavolan kampus Lahdessa.


Kuva: AFKS Arkkitehdit

Lisätietoja:

Kirsi Viheriäranta

Rakennuttajapäällikkö / Construction Manager

+358 40 021 2590 Lähetä sähköpostia