Hyppää sisältöön
Hemsö Suomi / Ajankohtaista / Tiedotteet / Mäntymäen perhetukikeskuksen peruskorjaus käynnistyi Turussa
tiedotteet

Mäntymäen perhetukikeskuksen peruskorjaus käynnistyi Turussa

Peruskorjauksessa kunnostetaan 1950-luvun rakennuksen vanhoja, suojeltuja osia sekä uusitaan ilmanvaihtojärjestelmä ja sisäosien rakenteita. Peruskorjaus parantaa rakennuksen käytettävyyttä ja lisää sen käyttöikää noin kahdellakymmenellä vuodella.

Yhteiskuntakiinteistösijoittaja Hemsön omistaman Mäntymäen perhetukikeskuksen peruskorjaus on alkanut Turussa. Peruskorjauksen ensimmäisessä vaiheessa puretaan rakennuksen sisäosien vanhoja rakenteita, kuten osa väliseinistä ja välipohjista. Helmikuun toisella viikolla käynnistyneiden purkutöiden on määrä valmistua huhtikuun loppuun mennessä.

”Korjaushankkeessa keskitytään korjaamaan rakennuksessa havaitut sisäilmaongelmat. Ilmanvaihtojärjestelmä uusitaan kokonaan, ja vanhat, suojellut ikkunat kunnostetaan. Lisäksi tilojen välistä äänieristystä parannetaan. Rakennukseen tehdään myös muita käyttöä parantavia toiminnallisia muutoksia esimerkiksi huonejakoihin”, kertoo Hemsön projektipäällikkö Heini Jokinen. 

Peruskorjauksen jälkeen rakennuksen elinkaari pitenee noin kahdellakymmenellä vuodella. Ilmanvaihtojärjestelmän uusimisella varmistetaan, että rakennukseen saadaan luotua hyvät sisäilmaolosuhteet. Peruskorjauksen yhteydessä parannetaan myös tilojen esteettömyyttä luiskoilla, tilamitoituksilla ja induktiosilmukoilla. 

Uudet sisätilat valmistuvat marraskuussa, Jokinen kertoo. 

”Joulukuun aikana ilmanvaihtoon ja lämmitysjärjestelmään tehdään huolellisia säätöjä. Perhetukikeskus pääsee muuttamaan väistötiloista takaisin uusittuihin tiloihin heti vuoden 2024 alussa.” 

Perhetukikeskuksen kiinteistö on yksi kahdeksasta hoiva- ja sairaalakiinteistöstä, jotka Hemsö osti Turun kaupungilta helmikuussa 2019. Mäntymäen sairaala-alueen rakennuksista ensimmäisenä peruskorjattiin rakennus 10. Rakennus 25:n purkutyöt aloitettiin vuoden 2023 alussa. Sen tilalle on suunniteltu uutta monipalvelukeskusta, jonne on tarkoitus yhdistää Turun kaupungin päihdehuollon palvelut. 

Lisätietoja saatte ottamalla yhteyttä

Heini Jokinen

Projektipäällikkö / Project Manager

+358 50 378 8679 Lähetä sähköpostia