Hyppää sisältöön
Hemsö Suomi / Ajankohtaista / Tiedotteet / Oulun kaupunki valitsi Hemsön toteuttamaan kaksi uutta paloasemaa – investoinnin arvo yli 25 miljoonaa
tiedotteet

Oulun kaupunki valitsi Hemsön toteuttamaan kaksi uutta paloasemaa – investoinnin arvo yli 25 miljoonaa

Yhteiskuntakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoittaja Hemsö on voittanut Oulun kaupungin hankintakilpailun kahdesta uudesta paloasemasta. Oulun Linnanmaan ja Raksilan paloasemat rakennetaan ympäristöystävällisiksi kohteiksi, jotka on suunniteltu turvallisuus edellä.

Hemsö ja Oulun kaupunki ovat allekirjoittaneet vuokrasopimukset kahden uuden paloaseman toteuttamisesta Ouluun.

Hemsön kokonaisinvestoinnin arvo on noin 25 miljoonaa euroa. Hemsö vuokraa paloasemat Oulun kaupungille 25 vuoden vuokra-ajalla. Paloasemien käyttäjänä toimii Oulu-Koillismaan pelastuslaitos.

Linnanmaan paloaseman arvioitu valmistumisaika on kesä 2021, ja Raksilan paloaseman valmistumistavoite on kevät 2023. Ennen Raksilan paloaseman uudisrakennuksen töitä Oulun kaupunki purkaa kohteesta vanhan paloaseman.

”Hankintakilpailun voitto on Hemsölle merkittävä asia, ja se on luontevaa jatkoa meidän pitkäjänteiselle toiminnallemme Suomessa ja Oulussa. Strategiamme mukaisesti haluamme jatkossa rakennuttaa aiempaa suuremman osan kohteistamme itse, ja tämä kokonaisuus tukee tavoitettamme. Oulun kaupunki on meille erittäin mieluinen kumppani, ja lähdemme innolla yhdessä toteuttamaan ensiluokkaisia paloasemia pelastuslaitoksen käyttöön”, Hemsön maajohtaja Jarkko Leinonen toteaa.

”Vuokrasopimusten allekirjoituksen jälkeen alkaa kehitysvaihe, jossa Oulun kaupunki ja Hemsö kehittävät yhteistyössä hankkeen suunnitelmat rakennuslupa- ja toteutusvaihetta varten”, kertoo projektipäällikkö Eero Keränen Oulun Tilapalveluista.

Vastuullinen suunnittelu keskiössä – paloasemiin tutkitaan maalämmön toteuttamista, sähkö hankintaan hiilineutraalisti

Sekä Linnanmaan että Raksilan paloasema rakennetaan energiatehokkaiksi kiinteistöiksi, joissa on otettu huomioon ympäristö sekä kiinteistöjen terveellisyys ja turvallisuus.

”Paloasemat on suunniteltu siten, että osa sähköstä voidaan tuottaa aurinkopaneeleilla. Lisäksi tutkimme yhdessä kaupungin kanssa geoenergian hyödyntämisen mahdollisuuksia. Maalämmön ja -kylmän avulla osa kiinteistön ostamasta kaukolämmityksestä ja jäähdytysenergiankulutuksesta on mahdollista korvata kohteessa tuotetulla energialla”, Hemsön kehityspäällikkö Simo Karjalainen sanoo.

Hemsö noudattaa toiminnassaan EU:n asettamia ympäristötavoitteita, jonka vuoksi kiinteistön kuluttama sähkö ostetaan hiilineutraalisti.

”Kohteisiin myös haetaan Breem-ympäristösertifikaattia, jonka tavoitetaso on Very Good”, Karjalainen kertoo.

Hemsö:
Hemsö on Ruotsin johtava yksityinen yhteiskuntakiinteistöjen omistaja. Hemsön toimintaan kuuluu hoiva-, oppilaitos-, terveydenhuolto- ja oikeuslaitoskiinteistöjen kestävä omistaminen, ylläpitäminen ja kehittäminen. Hemsö toimii Ruotsissa, Suomessa ja Saksassa. Hemsölle ovat tunnusomaisia pitkät vuokrasopimukset ja vakaat asiakkaat. Hemsön kiinteistökannan kokonaisarvo on noin 4,6 miljardia euroa. Hemsön enemmistöomistaja on Ruotsin valtion eläkerahasto AP3. Standard & Poor’s on myöntänyt Hemsölle maaliskuussa 2015 luottoluokituksen A-. Lue lisää: http://www.hemso.fi

Lisätietoja saatte ottamalla yhteyttä

Jarkko Leinonen

Maajohtaja, Suomi / Country Manager Finland

+358 40 015 0841 Lähetä sähköpostia

Simo Karjalainen

Projektikehitysjohtaja / Head of Property Development Finland

+358 40 076 6664 Lähetä sähköpostia