Hyppää sisältöön
Hemsö Suomi / Ajankohtaista / Tiedotteet / Vanhusten eristäminen loppui – nyt hoivakodit halutaan sinne, missä muutkin asuvat
tiedotteet

Vanhusten eristäminen loppui – nyt hoivakodit halutaan sinne, missä muutkin asuvat

Espoon Suurpeltoon valmistui alueen ensimmäinen palvelukeskus, jossa on sekä vuokra-asuntoja että hoivakoti. Vastaavien palvelukeskusten määrä kasvaa ympäri Suomea, ja enää hoivakoteja ei rakenneta syrjään kaupunkien laidalle. Kiinteistösijoittaja Hemsön omistamassa Suurpellon palvelukeskuksessa on yli sata hoivapaikkaa.

Hoivarakentaminen on suuressa murroksessa. Kun aikaisemmin hoivakoteja rakennettiin kaupunkien laidalle eristyksiin, nyt vanhukset halutaan kaupunkiympäristöön muun vilskeen keskelle.

”Hoivakohteiden sijoittuminen urbaaniin kaupunkirakenteeseen on vahvistuva trendi. Palvelut ovat lähellä, ja kohteet tarjoavat kodin useampaan eri elämänvaiheeseen”, julkisiin kiinteistöihin erikoistuneen kiinteistösijoittajan Hemsön Suomen maajohtaja Jarkko Leinonen sanoo.

Samassa kiinteistössä voi olla hoivakodin lisäksi esimerkiksi asuntoja ja liiketiloja. Espoon Suurpeltoon on noussut alueen ensimmäinen kohde, joka toteuttaa tätä periaatetta. Hemsön omistamassa ja Lapti Groupiin kuuluvan Rakennusliike Laptin rakentamassa kohteessa on hoivakodin lisäksi yhteensä 53 asuntoa sekä liike- ja työtiloja.

Tehostetun hoivan paikkoja Suurpellon kohteessa on poikkeuksellisen suuri määrä, yli sata.

”Suurpellon kohde on esimerkki siitä, millaisia kohteita me kehitämme ja rakennamme koko ajan yhä enemmän. Suurpellon hoivakoti on noin kolme kertaa tavallista hoivakotia suurempi kokonaisuus”, Lapti Groupin toimitusjohtaja Timo Pekkarinen sanoo.

Etuna yhteisöllinen asumistapa – läheinen voi muuttaa samaan kiinteistöön

Suurpellon hoivakodin yksikön johtaja Sari Kauppinen-Hankaa korostaa palvelukeskusten yhteisöllisyyttä.

”Ikäihmisiä ei pidä sulkea yhteiskunnan ulkopuolelle. Monelle esimerkiksi lasten äänten kuuleminen parvekkeelta ja pihaleikkien näkeminen tuovat elämäniloa. Vanhuksilla on myös yhteinen piha muiden talon asukkaiden kanssa”, Kauppinen-Hankaa sanoo.

Palvelukeskusten etuna on myös se, että hoivakodissa asuva läheinen voi muuttaa samaan kiinteistöön. 

”Suurpeltoon onkin tulossa pian asiakas, jonka tytär muuttaa asumaan perheineen saman kiinteistön vuokra-asuntoon. Asumisen etuna se, että ollaan omillaan, mutta kuitenkin niin vieressä, että päivittäinen asioiminen on helppoa”, Kauppinen-Hankaa kertoo.

Kaupunkirakenne tiivistyy, hoivakodit yhä useammin muun asumisen joukossa

Suurpellon kohteen mukainen rakennussuuntaus on noussut kiihtyvään tahtiin. Tälläkin hetkellä ympäri Suomea on rakenteilla paljon samantapaisia kokonaisuuksia, joita nousee etenkin Suomen suuriin kaupunkeihin.

”Tiivistyvä kaupunkirakenne vaikuttaa siihen, että hoivakoteja rakennetaan tulevaisuudessa yhä enemmän muun asumisen joukkoon”, Lapti Groupin Timo Pekkarinen sanoo.

Hemsön Jarkko Leinonen uskoo, että kun kiinteistö on hyvällä paikalla, myös hoivakodin yhteydessä olevat vuokra-asunnot saadaan täytettyä ongelmitta.

”Sijainnin lisäksi hyvä päävuokralainen, toimiva konsepti ja laadukas toteutus tekevät hoivakiinteistöstä erinomaisen sijoituskohteen”, Leinonen summaa.

Lapti Group on asuntojen ja palvelutilojen rakennuttamiseen erikoistunut rakentamispalveluyhtiö. Asunto- ja palvelutilatuotannon lisäksi yhtiö tuottaa talotekniikkapalveluita sekä osana omia rakennuttamishankkeitaan että ulkoisille asiakkaille. Lapti Group on yksi Suomen nopeimmin kasvavista talonrakennusyhtiöistä. Lapti Groupin liikevaihto oli 226 milj.€ vuonna 2017 ja työntekijämäärä 700. Lue lisää: www.lapti.fi 

Mehiläinen-konserni on tunnettu ja arvostettu yksityinen sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottaja Suomessa, joka tarjoaa laadukkaat, kokonaisvaltaiset palvelut nopeasti ja sujuvasti yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Mehiläinen hoitaa, hoivaa ja huolehtii vuosittain yli miljoonasta asiakkaasta. Mehiläisen yli 290 toimipisteessä palveluita tuottaa yhteensä yli 11 500 työntekijää ja ammatinharjoittajaa. Mehiläisellä on Suomessa yli 140 palvelukotia eri puolella Suomea, joissa on yli 5000 asukaspaikkaa.

Lisätietoja saatte ottamalla yhteyttä

Jarkko Leinonen

Maajohtaja, Suomi / Country Manager Finland

+358 40 015 0841 Lähetä sähköpostia

Timo Pekkarinen

Toimitusjohtaja, Lapti Group Oy

+358 40 544 9245

Sari Kauppinen-Hankaa

Yksikön johtaja, Mainiokoti Kaisla

+358 40 674 4673