Hyppää sisältöön
Hemsö Suomi / Ajankohtaista / Tiedotteet / Vastuullisuudesta on tulossa kiinteistöalan elinehto – Hemsölle ennätyspisteet GRESB-arvioinnissa
tiedotteet

Vastuullisuudesta on tulossa kiinteistöalan elinehto – Hemsölle ennätyspisteet GRESB-arvioinnissa

Kansainvälisessä vastuullisuusarvioinnissa tarkasteltiin tänä vuonna lähes 120 000:n kiinteistön vastuullisuutta 66 eri maassa.

Hemsö paransi jälleen sijoitustaan kiinteistöalan tuoreessa vastuullisuusarvioinnissa. Olemassa olevista kiinteistöistään Hemsö sai arviointihistoriansa parhaat pisteet, 83 pistettä sadasta (Standing Investments). Kehityshankkeilleen Hemsö saavutti ennätyskorkeat 90 pistettä sadasta (Development).  

Hemsö arvioitiin korkealle erityisesti kestävien materiaalien käytössä, riskienhallinnassa ja sidosryhmäyhteistyössä. Lisäksi Hemsö sai Global Sector Leader -tunnustuksen Development Health Care -kategoriassa. Global Sector Leader -tunnustus myönnetään toimijalle, joka saa kategoriansa parhaan tuloksen.  

”Olemme vähentäneet roimasti nykyisten kiinteistöjemme energiankulutusta, päästöjä ja vedenkulutusta sekä kehittäneet jätteiden käsittelyä. Kehityskohteissa kiinnitämme erityistä huomiota materiaalitehokkuuteen ja jätteiden käsittelyyn. Kiinteistöillemme on myös myönnetty lisää ympäristösertifikaatteja vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Tämä työ näkyy nyt tuloksissa”, sanoo Hemsön Suomen-maajohtaja Jarkko Leinonen.

Maailmanlaajuinen, vuosittain toteutettava Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) -arviointi mittaa kiinteistösijoitusyhtiöiden ja -rahastojen vastuullisuutta koko kiinteistösalkun tasolla. Arvioinnissa tarkastellaan muun muassa vastuullisuuden johtamista ja raportointia, riskienhallintaa, kiinteistöjen energian- ja vedenkulutusta, ympäristösertifiointeja, sidosryhmäyhteistyötä ja riskienhallintaa.  

”GRESB tarjoaa hyvän vertailupinnan alan muihin toimijoihin ja näyttää, mihin asetumme yleisellä tasolla. Ulkopuolinen arvio on hyödyllinen, mutta kuitenkin vain yksi mittari muiden joukossa. Pisteiden metsästämisen sijaan tärkeämpää on kehittää omaa toimintaa jatkuvasti. Vastuullisuus on osa ydintekemistämme, joten on luontevaa, että myös arvioinneissa tuloksemme paranee”, Leinonen sanoo.  

Sidosryhmät edellyttävät konkreettisia toimia

Suomessa Hemsö on toteuttanut laajoja energiatehokkuus- ja maalämpöhankkeita muun muassa Helsingin oikeustalossa, Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin-kampuksella sekä Turun kaupunginsairaalassa. Joensuun konservatoriolle pian valmistuva uudisrakennus on energiatehokkuudeltaan huippuluokkaa.

”Vastuullisuudesta on tulossa kiinteistöalan elinehto. Muutos on ollut nopea. Niin vuokralaiset kuin muutkin sidosryhmät edellyttävät kiinteistösijoittajilta konkreettisia vastuullisuustoimia, eivätkä vähiten ilmastonäkökohtien vuoksi”, Leinonen sanoo.  

”Hemsöllä keskitymme tällä hetkellä erityisesti ympäristövastuuseen: muutamme koko kiinteistösalkkumme hiilineutraaliksi viimeistään vuoteen 2035 mennessä ja mahdollisimman laajasti ilman kompensointia. Investoimme voimakkaasti myös siihen, että kohteidemme rakennusvaiheen päästöt pienenevät.”  

Tänä vuonna GRESB-arviointiin osallistui yli 1 500 kiinteistösijoitusyhtiötä ja -rahastoa yhteensä 117 000 kiinteistöllä 66 eri maassa.    

Hemsö on johtava yksityinen yhteiskuntakiinteistöjen omistaja Ruotsissa, Suomessa ja Saksassa. Hemsö on erikoistunut hoiva-, oppilaitos-, terveydenhuolto- ja oikeuslaitoskiinteistöjen omistamiseen, ylläpitoon ja kehittämiseen kestävällä tavalla. Hemsölle ovat tunnusomaisia pitkät vuokrasopimukset ja vakaat asiakkaat. Hemsön enemmistöomistaja on Ruotsin valtion eläkerahasto AP3. Kiinteistökannan kokonaisarvo on noin 6,2 miljardia euroa. Standard & Poor’s on myöntänyt Hemsölle luottoluokituksen A- maaliskuussa 2015 ja Fitch Ratings luottoluokituksen A+ maaliskuussa 2021. Lue lisää: www.hemso.fi

Lisätietoja saatte ottamalla yhteyttä

Jarkko Leinonen

Maajohtaja, Suomi / Country Manager Finland

+358 40 015 0841 Lähetä sähköpostia

Janne Suhonen

Energia- ja vastuullisuuspäällikkö / Energy and Sustainability Manager

+358 40 771 8761 Lähetä sähköpostia