Hyppää sisältöön
Hemsö Suomi / Ajankohtaista / Uutiset / Erno Saleniuksesta Hemsön kiinteistöpäällikkö
uutiset

Erno Saleniuksesta Hemsön kiinteistöpäällikkö

Yrityksemme vahvistui keväällä vankalla kiinteistöosaamisella, kun alan moniosaaja Erno Salenius aloitti Hemsön kiinteistöpäällikkönä.

Salenius on kartuttanut aiemmin osaamista muun muassa kiinteistöalan asiantuntijayritys Newsecillä, jossa viimeiset kuusi vuotta kuluivat ylläpidosta vastaavana asiakasvastuullisena kiinteistöpäällikkönä. Salenius vastasi erityisesti suurten kiinteistösijoittajien omistamien asuntokiinteistöjen ylläpidosta – siitä, että kaikki toimii ja käyttäjät ovat tyytyväisiä.

”Kiinteistöpäällikkönä olen vastannut esimerkiksi palvelusopimusten, remonttien, peruskorjausten ja energiasopimusten järjestämisestä kohteessa. Lisäksi tein kulubudjetit kaikille niille kohteille, jotka olivat minulla hoidossa.”

Osaamistaan sekä verkostojaan Salenius on laajentanut myös suorittamalla työn ohessa useita kiinteistöalan tutkintoja. Tällä hetkellä hänellä on työn alla lopputyötä vaille valmis ylempi ammatti-isännöinnin tutkinto (AIT).

Kokemus asiakkaalle hyödyksi

Pitkä kokemus kiinteistöjen ylläpidosta on asiakkaan etu, sanoo Salenius. Hänen työnkuvaansa kuuluvat erityisesti prosessien kehittämiseen, palveluverkoston hankintoihin ja puitesopimuksiin sekä asiakastyytyväisyyden hallintaan liittyvät tehtävät. Hän vastaa myös kohteiden teknisistä yksityiskohdista, tilamuutoksista ja ylläpitohankkeiden rakennuttamisesta.

”Kokemus nopeuttaa asioiden hoitamista, jolloin aikaa jää syvällisempään ja parempaan vuoropuheluun asiakkaan kanssa. Näin hankkeisiin pystytään panostamaan laaja-alaisemmin. Rakennusalalla on usein niin, että neljältä eri ihmiseltä kysyttäessä saadaan neljä eri ratkaisua.”

Kokemus auttaa myös tilanteissa, joissa asiakas esittää useita kehitysehdotuksia, jotka pitää pystyä panemaan tärkeysjärjestykseen.

Kiinteistöalan ajankohtaisista aiheista Salenius nostaa esiin energiatehokkuuden ja yleisesti päästöjen vähentämisen. Hän näkee alan yritykset tärkeinä vetureina energiakysymyksissä.

”Muutosta vievät eteenpäin yritykset itse. Myös lainsäädäntö ja tietenkin kiinteistöjen käyttäjät ovat valveutuneita ja haluavat edistää asiaa. Omistajana pyrimme tukemaan vuokralaisten omia energiatehokkuus- ja ympäristötavoitteita.”

Hemsön asiakaskeskeisyys ratkaisi

Useat kiinteistö- ja rakennusalan yritykset olivat aktiivisesti Saleniuksen osaamisen perässä. Hemsöhön Salenius päätyi ottamaan itse yhteyttä ja ehdotti tapaamista. Keskusteluiden jatkuessa Salenius oli entistä vakuuttuneempi Hemsöstä niin työnantajana kuin alan toimijanakin. Kiinteistön käyttäjän tyytyväisyydestä huolehtiminen on lähellä Saleniuksen sydäntä.

”Asiakastyytyväisyyden aktiivinen kartoittaminen ja kehittäminen on osa Hemsön jokapäiväistä toimintaa. Se kertoo, että asiakas on oikeasti keskiössä eikä vain puheiden tasolla. Lisäksi olen itse tottunut siihen, että asioihin tartutaan nopeasti.”

Kolmilapsisen perheen toisena vanhempana ja omakotitalon omistajana Saleniuksen aika ei käy pitkäksi. Jos vapaa-aikaa jää yli, miehen voi löytää golfradalta tai koiran kanssa puuhastelemasta.

Tavoitteellisuus ja pitkäjänteisyys näkyvät maratonjuoksuharrastuksen muodossa. Yhtymäkohtia voi löytää myös Hemsön toimintaan.

”Myöskään Hemsöllä tavoitteita ei mietitä viikon päähän. Arvostan yhteiskunnallista vastuullisuutta, pysyvyyttä ja sitä, että Hemsö tekee pitkiä sopimuksia eikä vilkuile ensimmäistä exit-mahdollisuutta”, Salenius summaa.

Ota yhteyttä

Erno Salenius

Kiinteistöpäällikkö / Property Manager

+358 44 302 8494 Lähetä sähköpostia