Hyppää sisältöön
Hemsö Suomi / Ajankohtaista / Uutiset / Hemsö kehittää Turun sairaalakiinteistöjä – ensimmäisenä käyntiin rakennus 10:n peruskorjaus
uutiset

Hemsö kehittää Turun sairaalakiinteistöjä – ensimmäisenä käyntiin rakennus 10:n peruskorjaus

Hemsö on aloittanut Turun kaupunginsairaalan kiinteistöjen kehittämisen. Ensimmäisenä käynnistyy Mäntymäen alueella sijaitsevan rakennus 10:n peruskorjaus. Työt alkoivat marraskuussa ja tilat ovat jälleen käytössä kesällä 2021.

Nyt peruskorjattavassa rakennuksessa tehdään muun muassa linjasaneeraus sekä parannetaan sisäilmaolosuhteita. Toimistotaloksi vuonna 1951 valmistunut yhdeksänkerroksinen rakennus on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin käytössä, ja siellä on sekä vastaanotto- että toimistotiloja. Peruskorjauksen yhteydessä myös rakennuksen tilajakoa muutetaan käyttäjän toiveiden mukaiseksi. Korjaus sisältyy alkuperäiseen vuokrasopimukseen eikä vaikuta vuokratasoon.  

Hemsö aikoo kehittää sairaala-alueen kiinteistöjä aktiivisesti yhdessä tilojen käyttäjien kanssa. Erityisesti kiinteistöjen tekniikkaa uusitaan.  

”Olemassa olevien kiinteistöjen tekniikka on tullut käyttöikänsä päähän eikä vastaa nykyisiä energiatehokkuustavoitteita. Aiomme toteuttaa energiatehokkuutta parantavia hankkeita alueella jo ensi vuoden aikana”, sanoo Hemsön Mika Kvist.  

”Alueen kehittämiseksi emme myöskään sulje pois uudisrakentamisen mahdollisuutta. Kiinteistöjen vastuullisena omistajana tehtävämme on huolehtia siitä, että tilat muuntuvat käyttäjien muuttuviin tarpeisiin sopiviksi.”  

Rakennus 10:n peruskorjaushankkeen rakennuttamisesta vastaa A-Insinöörit ja sen pääsuunnittelija on Schauman Arkkitehdit. Urakoitsijana on Salminen Mäki Yhtiöt.  

Hemsö osti Turusta kahdeksan hoiva- ja sairaalakiinteistöä helmikuussa 2019. Turun kaupungilla on Hemsön kanssa keskimäärin 11 vuoden vuokrasopimukset sairaalakiinteistöjen käytöstä.    

Lisätietoja

Mika Kvist

Tekninen johtaja / Head of Technical Management Finland

+358 50 307 2943 Lähetä sähköpostia