Hyppää sisältöön
Hemsö Suomi / Ajankohtaista / Uutiset / Hemsö valittiin alansa parhaaksi työnantajaksi
uutiset

Hemsö valittiin alansa parhaaksi työnantajaksi

Valinta perustuu riippumattomaan kyselytutkimukseen, johon vastasi yli 230 000 työntekijää 240 yrityksestä.

Hemsö on valittu toimialansa parhaaksi työnantajaksi ruotsalaisen tutkimus- ja analyysiyhtiö Brilliant Futuren kyselytutkimuksessa, jossa selvitettiin, miten eri organisaatiot huolehtivat työntekijöistään.

Vuosittain toteutettavaan laajaan tutkimukseen vastasi vuonna 2023 yli 230 000 työntekijää yli 240 yrityksestä. Parhaiten tutkimuksessa menestyivät yritykset, jotka osallistavat henkilöstöään ja viestivät selkeästi työntekijöille tavoitteistaan ja arvoistaan.

Tutkimusyhtiö Brilliant Futuren toimitusjohtaja Ulrika Jonssonin mukaan johdon viestintä on avainasemassa erityisesti taloudellisesti vaikeina aikoina.

”Nyt jos koskaan on tärkeää kerätä ja analysoida työntekijöiden palautteita ja tehdä toimia niiden perusteella. Tutkimusdatamme osoittaa, että yrityksillä, joilla on sitoutuneet työntekijät, on myös uskollisemmat asiakkaat”, Jonsson sanoo.

Hemsön henkilöstöjohtaja Anna Oom Lindroos sanoo palkinnon olevan erityisen merkityksellinen ja tärkeä, koska se perustuu täysin hemsöläisten mielipiteisiin.

”Henkilöstön korkea sitoutuminen hyödyttää sekä heitä itseään että yritystä: sitoutuneet työntekijät menestyvät työssään, mikä taas auttaa yritystä pääsemään tavoitteisiinsa.”

Sallivassa ilmapiirissä omia ideoita voi testata käytännössä

Hemsön yrityskulttuuriin kuuluu, että kaikki voivat vaikuttaa omaan työhönsä.

”Jokaisella on mahdollisuus tehdä omaan työhön liittyviä nopeita päätöksiä. Meillä on paljon vapautta, mutta edellytämme myös vastuuta. Jotta se toteutuu käytännössä, ilmapiirin pitää olla salliva: työntekijöiden pitää saada testata ideoitaan ja uskaltaa tehdä virheitä”, sanoo maajohtaja Jarkko Leinonen.

”Parhaat kicksit syntyvät siitä, että saamme yhdessä aikaan jotakin merkityksellistä. Se motivoi kaikkia hemsöläisiä. Hyvä työyhteisö ei tarkoita sirkustemppuja vaan sitä, että jokainen voi olla juuri sellainen kuin on.”

Oman työn tekemisestä tulee mielekkäämpää, kun kaikki suhtautuvat työhönsä intohimolla, sanoo myös projekti-insinööri Veera Simola.

”Silloin tietää, että muut tekevät yhtä lailla töitä hyvän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Kollegojen apu ja tuki on korvaamatonta, ja meillä sitä on aina saatavilla. Vaikka arki on toisinaan hektistä, puhallamme yhteen hiileen ja saamme asioita tapahtumaan nopeastikin.”

Mikä yksi sana kuvaa Hemsön työyhteisöä osuvimmin, Veera Simola?

”Vastuullisuus – sen kaikissa merkityksissä. Se kattaa niin vastuun kantamisen kuin ottamisenkin, rehellisyyden ja oikeudenmukaisuuden, ympäristövastuullisuuden edistämisen sekä inhimillisyyden.”

Brilliant Futuren vuosittain toteuttamassa kyselytutkimuksessa palkitaan parhaat työnantajat neljältä toimialalta. Lisäksi jaetaan parhaan johtajuuden ja suurimman muutosmatkan palkinnot.

Lisätietoja:

Jarkko Leinonen

Maajohtaja, Suomi / Country Manager Finland

+358 40 015 0841 Lähetä sähköpostia

Anna Oom Lindroos

CHRO / Chief Human Resources Officer

+46 8 501 170 16 Lähetä sähköpostia