Hyppää sisältöön
Hemsö Suomi / Ajankohtaista / Uutiset / Janne Salonen tuorein lisäys Hemsön kiinteistöpäälliköiden joukkoon
uutiset

Janne Salonen tuorein lisäys Hemsön kiinteistöpäälliköiden joukkoon

Energiankulutus on kuuma aihe niin kiinteistöjen käyttäjien kuin niitä ylläpitävienkin parissa. Kiinteistöpäälliköllä on tärkeä rooli siinä, miten kiinteistöjen päästöt saadaan alas ja kustannukset kuriin, sanoo uusin hemsöläisemme Janne Salonen.

Tänä syksynä Hemsöllä aloittanut kiinteistöpäällikkö Janne Salonen on uusin lisäys yrityksen työntekijöiden joukossa.  

”Vastuullani on johtaa nimettyjen kiinteistöjen ylläpitoa ja huolehtia tilattujen huoltojen sekä korjaustöiden laadusta. Kiinteistöpäällikkönä vastaan myös kohteiden ylläpidon budjetoinnista ja energiankäytön hallinnasta. Lisäksi laadin kiinteistöjen kunnossapidon pidemmän aikavälin suunnitelmat”, Salonen kuvailee. 

Kiinteistöpäällikkö huolehtii myös kiinteistön tilojen käytettävyydestä, terveellisyydestä ja turvallisuudesta. 

”Kiinteistöissä on paljon turvallisuuteen ja terveyteen liittyviä järjestelmiä, jotka vaativat säännöllistä ylläpitoa. Kiinteistöpäällikkö huolehtii, että tarvittavat huollot, korjaukset ja tarkastukset tulevat suoritettua”, Salonen kertoo. 

Kiinteistön käyttäjän apuna päivittäin  

Kiinteistöpäällikkö tekee tiivistä yhteistyötä kiinteistön käyttäjän kanssa. Tilojen käyttäjän toiveisiin ja mahdollisiin huoliin reagoidaan nopeasti. Päivittäisen keskusteluyhteyden ansiosta kiinteistöpäällikkö on ajan tasalla käyttäjää mietityttävistä asioista. 

”Juuri nyt puhuttaa energiankulutus – tuleeko kiinteistön sähkölasku kasvamaan ja miten vuokralainen voi pienentää energiankulutusta”, Salonen kertoo.  

Energiankulutus on tällä hetkellä kuuma aihe niin kiinteistöjen käyttäjien kuin niitä ylläpitävienkin parissa. Kiinteistöpäällikkö seuraa kiinteistön energiankulutusta ja tekee toimia sen pienentämiseksi. 

Salonen haluaa omalla työllään vähentää kiinteistöjen tuottamaa päästökuormaa. Kiinteistöihin on esimerkiksi toteutettu suunniteltuja energiahankkeita: ilmanvaihtokoneita on modernisoitu, yleisvalaistuksia on uusittu ja kiinteistöille on hankittu aurinkoenergiavoimaloita. 

”Kiinteistöpäälliköllä on tärkeä rooli siinä, miten kiinteistöjen tuottamat päästöt saadaan alas ja kustannukset kuriin.”  

Toinen aktiivisesti keskustelua herättävä aihe ovat kohteiden turvallisuuteen liittyvät asiat, joista kiinteistöpäällikkö myös vastaa. 

”Kiinteistöillä pidetään esimerkiksi turvallisuusryhmän kokouksia, joissa pohditaan kiinteistön käyttöön ja turvallisuuteen liittyviä seikkoja. Yhteistyössä kiinteistön käyttäjän kanssa järjestämme poistumisharjoituksia ja vaikka ensiapukoulutuksia”, Salonen kertoo. 

Perhettä ja sporttivalmennusta 

Ennen Hemsölle siirtymistään LVI-insinööriksi opiskellut Salonen työskenteli seitsemän vuoden ajan ylläpidonjohtamisessa asiantuntijan ja ylläpitopäällikön tehtävissä. Hemsö oli Saloselle ennestään tuttu, sillä hän on ollut viime vuosien ajan päivittäin tekemisissä nykyisen työnantajansa kanssa.  

”Kun Hemsö osti Salmisaarentalon eli Helsingin oikeustalon vuonna 2019, työskentelin kyseisen kiinteistön ylläpitopäällikkönä toisen yrityksen kautta. Siinä mielessä tämä oli poikkeuksellinen työpaikanvaihdos, että työpaikka vaihtui, mutta iso osa työkavereista oli jo tuttuja ja työtehtävät pysyivät lähes samoina”, Salonen hymyilee. 

Salosen panos tiimityöskentelyyn ja johtamiseen ei rajoitu ainoastaan työtehtäviin: vapaa-ajallaan hänet löytää perheen lasten harrastusten parista.  

”Vapaa-aika menee aika lailla kuskatessa lapsia harrastuksiin. Salibandy- tai jalkapallokentän laidalla hyppään välillä myös valmentajan ja joukkueenjohtajan saappaisiin.”  

Ota yhteyttä Janneen

Janne Salonen

Kiinteistöpäällikkö / Property Manager

+358 44 749 0104 Lähetä sähköpostia