Hyppää sisältöön
Hemsö Suomi / Ajankohtaista / Uutiset / Kansainvälinen asiantuntijajärjestö todensi Hemsön ilmastotavoitteet
uutiset

Kansainvälinen asiantuntijajärjestö todensi Hemsön ilmastotavoitteet

Science Based Targets initiative (SBTi) on todentanut Hemsön ilmastotavoitteet Net Zero -standardinsa mukaisiksi. Hemsö on yksi ensimmäisistä Suomessa toimivista kiinteistöyhtiöistä, joka on saavuttanut tämän todennuksen.

”Meillä on kunnianhimoiset ilmastotavoitteet, jotka olemme päättäneet myös saavuttaa. SBTi:n validointi on tärkeä virstanpylväs ja vahvistus sille, että olemme oikealla tiellä”, sanoo Hemsön kestävyyspäällikkö Karolina Brick.

Hemsö on sitoutunut saavuttamaan nettonollapäästöt koko arvoketjussaan vuoteen 2040 mennessä. Etsimme jatkuvasti keinoja kohteidemme rakennusvaiheen päästöjen pienentämiseksi ja hyödynnämme teknologioita, joilla päästöjä voidaan vähentää – esimerkiksi lämpöpumpputeknologiat vähentävät lämmöntuotannon päästöjä. Lisäksi teemme paljon vanhojen rakennusten peruskorjauksia ja käyttötarkoituksen muutoksia, mikä vähentää tarvetta rakentaa uusia rakennuksia.

Hemsön energia- ja vastuullisuuspäällikkö Janne Suhonen muistuttaa, ettei yksikään yritys saavuta hiilineutraaliutta yksin.

”Hiilineutraaliustavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan mittavia muutoksia koko arvoketjussa, aina raaka-aineiden louhinnasta materiaalien valmistukseen ja talojen rakentamiseen. Monet tähän siirtymään tarvittavat ratkaisut ovat vasta kehitteillä, mutta myös toimintamalleja muuttamalla voidaan saada tuloksia aikaan. Tällä sitoumuksella osoitamme, että olemme aidosti sitoutuneet olemaan osa muutosta”, Suhonen kertoo.

Lisätietoja:

Janne Suhonen

Energia- ja vastuullisuuspäällikkö / Energy and Sustainability Manager

+358 40 771 8761 Lähetä sähköpostia