Hyppää sisältöön
Hemsö Suomi / Ajankohtaista / Uutiset / Niia Lintalasta Hemsön kirjanpitopäällikkö
uutiset

Niia Lintalasta Hemsön kirjanpitopäällikkö

Vastuullisuus kattaa myös yrityksen taloushallinnon, Hemsön uusi kirjanpitopäällikkö Niia Lintala muistuttaa.

Taloustiimimme vahvistui viime vuoden syksyllä, kun Niia Lintala aloitti Hemsön Suomen-toimintojen kirjanpitopäällikkönä.

Lintala vastaa muun muassa erilaisten raporttien, kirjanpidon juoksevien asioiden sekä tilinpäätösten käsittelystä osana kolmen hengen taloustiimiä. Tiimi pitää tiiviisti yhteyttä Ruotsin emokonttoriin, ja yhteistyö Suomen toimiston sisällä on päivittäistä – ja mukavaa.

Kiinteistöala on ekonomiksi Hanken Svenska handelshögskolanista valmistuneelle Lintalalle ammatillisesti täysin uusi tuttavuus. Työnkuvan monipuolisuus Hemsön rekrytointi-ilmoituksessa herätti Lintalan kiinnostuksen.

”Sattumalta eräs tuttavani oli aiemmin kehunut Hemsön työyhteisöä. Positiivinen tunne vahvistui hakuprosessin aikana, kun keskustelin hemsöläisten kanssa. Minulla on alusta lähtien ollut todella tervetullut olo”, hän kertoo.

Lintalan työpöydälle putoaa toisinaan kiireisiä työtehtäviä erittäin lyhyellä varoitusajalla, mutta hän pitää työpäivien vaihtelevuutta hyvänä asiana.

”Jokainen työpäivä on erilainen! Jos aamulla suunnittelen tulevan päivän töitä, saattavat suunnitelmat muuttua päivän kuluessa nopeasti.”

Vastuullisuus kattaa myös taloudenpidon

Energiankulutus ja päästöjen minimointi painottuvat nyt vahvasti kiinteistöalan yritysten vastuullisuuspuheissa. Vastuullisuus kattaa kuitenkin myös vastuullisen taloudenpidon, Lintala muistuttaa.

”Pidän itse siitä, että asiat ovat järjestyksessä ja ne toimivat. Myös yrityksen kannalta on välttämätöntä, että talousasiat ovat järjestyksessä ja yhteydenpito taloushallinnon ja muiden tiimien kanssa toimii”, Lintala sanoo.

Koska vastuullisuuden teemat ovat lähellä Lintalan sydäntä, hän on tyytyväinen, että oma työnantaja tekee vastuullisuustavoitteiden eteen konkreettisia toimia – niin kentällä hankkeiden parissa kuin työnantajanakin.

”Esimerkiksi koulut, hoivakodit ja pelastusasemat ovat yhteiskunnan kannalta keskeisiä toimintoja. Se lisää myös vastuullisen kirjanpidon painoarvoa ja tärkeyttä.”

Vapaa-ajallaan Lintala viettää aikaa perheensä kanssa. Hänet voi myös bongata kotinsa lähialueiden maastosta lenkkipolulta tai saksofonin takaa orkesteriharrastuksen parista.