Hyppää sisältöön
Hemsö Suomi / Ajankohtaista / Uutiset / Suomen yhteiskuntakiinteistöjen markkina kasvaa – Hemsö erottuu levittäytymällä koko maahan
uutiset

Suomen yhteiskuntakiinteistöjen markkina kasvaa – Hemsö erottuu levittäytymällä koko maahan

Kansainvälisten sijoittajien kiinnostus suomalaista yhteiskuntakiinteistöjen markkinaa kohtaan on voimakkaassa kasvussa. Monet kansainväliset sijoittajat ovat keskittäneet Suomen toimintojaan erityisesti pääkaupunkiseudulle. Business Arena Helsingissä vieraillut Hemsön toimitusjohtaja Nils Styf kertoo, että myös maakunnissa on suurta kasvupotentiaalia.

Yhteiskuntakiinteistöjen markkina hakee Suomessa vielä muotoaan. Business Arena Helsingissä helmikuun alussa vieraillut Hemsön toimitusjohtaja Nils Styf kertoo, että se tarkoittaa isoja mahdollisuuksia sijoittajille.

”Suomessa on hirmuinen kasvupotentiaali, yhteistyön tekeminen suomalaisten kanssa on mutkatonta ja apua on aina saatavilla. Voiko sijoittaja enempää toivoa?”, Styf kuvailee pääsyitä siihen, miksi suomalaiseen yhteiskuntakiinteistöjen markkinaan kannattaa investoida.

Koska markkina kasvaa, sijoittajien pitää tarjota asiakkaille parempia palveluita. Hemsön yhteiskuntakiinteistöjen vuokramallissa vuokralainen voi keskittyä omaan toimintaansa, ja Hemsö kantaa vuokralaisen puolesta kiinteistöön liittyvät riskit.

”Ylläpidämme ja kehitämme kiinteistöä vuokrakauden aikana yhdessä vuokralaisen kanssa. On sekä vuokralaisen että vuokraajan etu, että kiinteistö on hyvin ylläpidetty ja juuri vuokralaisen tarpeisiin räätälöity”, Styf kertoo.

Väestörakenne on murroksessa – Hemsö investoi erityisesti koulu- ja hoivakiinteistöihin

Väestön ikääntyminen ja keskittyminen aiheuttavat lähitulevaisuudessa haasteita suomalaisille kunnille. Kunnat joutuvat pohtimaan, miten palvelut järjestetään elinvoimaisesti ja taloudellisesti myös jatkossa. Hemsö on raivannut tietoisesti tietä ympäri maata kasvaviin seutukuntiin, joissa on jo nyt pulaa esimerkiksi oppilaspaikoista.  

”Hyvin monella isommalla kaupungilla on koulujen mittava korjausohjelma joko päällä tai tulossa. Haluaisimme helpottaa taakkaa ja hoitaisimme mielellämme osan siitä”, Styf sanoo.

Styfin mukaan myös uudet oppimisen mallit haastavat perinteisiä koulurakennuksia, ja jatkossa tarvitaan yhä enemmän rakennuksia, joita voidaan muunnella joustavasti.

”Monikäyttöisten palvelurakennusten määrä kasvaa jatkossa. Niiden avulla rakennusten käyttöasteet nousevat, ja samoja tiloja voidaan käyttää useampaan tarkoitukseen”, Styf sanoo.

Koulukiinteistöjen lisäksi myös hoivakiinteistöjen markkina on murroksessa. Väestön ikääntyminen vaikuttaa markkinaan lähivuosina merkittävästi.

”Me haluamme auttaa suomalaista yhteiskuntaa tämän kasvavan haasteen edessä. Seuraamme kehitystä erityisen tarkasti”, Styf kertoo.

”Kestävyys ei ole yhtä kuin sertifikaatti”

Miten kiinteistöjä kehitetään kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti? Tätä keskustelua käydään nyt myös kiinteistösijoittajien kesken. Styfin mukaan sijoittajien tulisi suunnata keskustelua pois sertifikaattien haalimisesta kohti kokonaisvaltaisempaa kestävyysajattelua.

”Kestävän kehityksen periaatteiden mukaan toimiminen ei voi olla pelkkä mediatemppu. Ajattelun täytyy heijastua yrityksen kaikkeen liiketoimintaan. Kukaan ei halua tehdä kohta kanssasi yhteistyötä, jos et toimi vastuullisesti. Alallamme on vielä työtä tehtävänä kokonaisvaltaisen vastuullisuuden eteen”, Styf sanoo.

Hemsön toimitusjohtaja Nils Styf osallistui Business Arena Helsingin kansainvälisten sijoittajien paneelikeskusteluun 4.2.2020. Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Business Arena pureutuu kiinteistöalan ajankohtaisiin kysymyksiin: investointeihin, markkinarakenteeseen, kehittämiseen, vuokraamiseen, toimisto-, kauppa- ja asuntorakentamiseen sekä alaa ohjaavaan suunnittelu- ja kaavoitustyöhön.

Lisätietoja saatte ottamalla yhteyttä

Jarkko Leinonen

Maajohtaja, Suomi / Country Manager Finland

+358 40 015 0841 Lähetä sähköpostia