Hyppää sisältöön
Hemsö Suomi / Ajankohtaista / Tiedotteet / Fitch Ratings nosti Hemsön luottoluokituksen tasolle AA-
tiedotteet

Fitch Ratings nosti Hemsön luottoluokituksen tasolle AA-

Luottoluokittaja arvioi näkymät vakaiksi.

Kansainvälinen luottoluokittaja Fitch Ratings on nostanut kiinteistösijoitusyhtiö Hemsön pitkäaikaisen luottoluokituksen tasolta A+ tasolle AA- ja arvioi luokituksen näkymät vakaiksi. Edellisen kerran luottoluokittaja nosti Hemsön luokitusta maaliskuussa 2021. Lisäksi Fitch Ratings piti Hemsön lyhytaikaisen luottoluokituksen ennallaan tasolla F1+.

Fitch Ratings antaa uusissa arviointiperusteissaan entistä suuremman painoarvon omistuspohjalle. Hemsöllä on enemmistöomistajansa, Ruotsin valtion kolmannen eläkerahaston vahva tuki.

”Toimintamme on ollut vakaata ja ennustettavaa, ja omistajamme aikajänne ulottuu pitkälle tulevaisuuteen. Näin korkea luottoluokitus on kiinteistösijoittajalle poikkeuksellista: se kertoo, että olemme luotettava ja taloudellisesti vastuullinen toimija”, sanoo Hemsön talousjohtaja Rutger Källén.

Viime vuonna Hemsön hallitus ja omistajat päättivät lisätä yhtiön omaa pääomaa yhteensä kahdella miljardilla Ruotsin kruunulla. Sijoituksella vahvistettiin Hemsön pääomarakennetta ja rahoitetaan investointeja uusiin kestäviin kouluihin ja hoivakoteihin.

Luottoluokitus on kolmannen osapuolen tekemä arvio siitä, miten yritys selviytyy taloudellisista velvoitteistaan. Kolme suurinta kansainvälistä luottoluokittajaa ovat S&P, Moody’s ja Fitch. Hemsöllä on ollut S&P:n luottoluokitus A- vuodesta 2015 alkaen.